Preguntes Freqüents

Com funciona el SATE?

El funcionament del SATE es basa en la col·locació d'un material aïllant en la part exterior dels murs d'un edifici. Aquest material aïllant, generalment panells de poliestirè expandit (EPS), es fixa a la superfície de la paret i després es recobreix amb un revestiment protector.

Com s'instal·la el SATE?

El procés d'instal·lació del SATE implica els següents passos:
1.- Preparació de la superfície: Es neteja i es prepara la paret per a assegurar una bona adherència de l'aïllant i el revestiment. S'eliminen les irregularitats i s'emplenen les esquerdes i fissures.
2.- Fixació de l'aïllant: S'apliquen adhesius o s'utilitzen sistemes d'ancoratge mecànic per a fixar els panells d'aïllament a la superfície de la paret. S'assegura que els panells estiguin correctament alineats i anivellats.
3.- Tractament de les juntes i punts singulars: Se segellen les juntes entre els panells d'aïllament i es presta especial atenció als punts on existeixen obertures, com a finestres o portes, per a garantir un segellament adequat.
4.- Aplicació del revestiment: S'aplica una capa de morter adhesiu sobre l'aïllant i després es col·loca una malla de reforç per a millorar la resistència del sistema. A continuació, s'aplica una o diverses capes de morter d'acabat, que pot tenir diferents textures i colors.

Tinc una casa antiga, se pot aplicar Sate?

Sí, sempre que es compleixin uns certs requisits tècnics i estructurals. Aquí hi ha alguns factors a tenir en compte:

1.- Avaluació de l'estructura: Abans d'instal·lar un sistema SATE, és necessari realitzar una avaluació exhaustiva de l'estructura de la casa per a assegurar-se que sigui adequada i capaç de suportar el pes addicional dels panells aïllants.
2.- Estat de la façana: La façana de la casa ha d'estar en condicions acceptables per a poder instal·lar el sistema SATE. Si hi ha danys significatius en la façana, com a esquerdes o despreniments, és necessari reparar-los abans de conducta amb la instal·lació.
3.- Regulacions locals: És important consultar les regulacions i normatives locals abans de realitzar qualsevol tipus de modificació a la teva casa. És possible que necessitis obtenir permisos o complir amb uns certs requisits específics abans d'instal·lar un sistema SATE.
4.- Consideracions estètiques: Tingues en compte que la instal·lació d'un sistema SATE modificarà l'aparença de la façana de la teva casa. Assegura't de triar un acabat decoratiu que s'adapti a les teves preferències i a l'entorn arquitectònic de la zona.

Quin tipus d'aillaments utilitza SATE?

Existeixen diferents tipus que es poden emprar, entre ells:

- Aïllament de poliestirè expandit (EPS): També conegut com a suro blanc, és un dels materials més comuns en el sistema SATE. El EPS és un polímer plàstic escumejat que ofereix bones propietats aïllants i resistència a la humitat.
- Aïllament de poliestirè extruit (XPS): Similar al EPS, el XPS és un tipus d'escuma rígida de poliestirè. Es caracteritza per la seva alta resistència a la compressió i la seva baixa absorció d'aigua, la qual cosa ho fa adequat per a àrees on hi ha risc d'humitat.
- Aïllament de llana de roca: La llana de roca és un material fabricat a partir de roques volcàniques o minerals de basalt i diabasa. És resistent al foc, té bones propietats acústiques i és relativament resistent a la humitat.
- Aïllament de poliuretà (PUR): El poliuretà és un material plàstic escumejat utilitzat en aïllament tèrmic. Es caracteritza per la seva baixa conductivitat tèrmica i alta resistència a la humitat.

Quina durabilitat tenen el Revesitment SATE?

En condicions normals i amb un manteniment adequat, s'espera que un SATE tingui una vida útil d'almenys 30 a 50 anys. No obstant això, és important destacar que la durabilitat real pot variar i estar subjecta a altres factors, com l'exposició a condicions climàtiques extremes, la qualitat de la instal·lació i possibles danys causats per impactes o accidents.

Per a garantir una major durabilitat del SATE, es recomana seguir les recomanacions del fabricant i realitzar inspeccions i manteniments periòdics per a detectar i reparar possibles danys o defectes a temps. A més, és important utilitzar materials de qualitat i contractar professionals especialitzats en la instal·lació del sistema per a garantir la seva correcta execució.

Quant costa aplicar el Revestiment Sate?

El cost d'un revestiment SATE pot variar significativament segons diversos factors, com la grandària de l'edifici, el tipus d'aïllant utilitzat, la qualitat dels materials, la ubicació geogràfica i la mà d'obra necessària per a la instal·lació. També poden influir altres elements, com a detalls arquitectònics i acabats addicionals.

Atès que els preus poden variar segons la regió i les condicions del mercat, no puc proporcionar xifres exactes. No obstant això, com a referència aproximada, el cost mitjà d'instal·lar un revestiment SATE pot oscil·lar entre 50 i 150 euros per metre quadrat, incloent-hi materials i mà d'obra.

És important tenir en compte que aquest rang de preus és només una estimació general i pot haver-hi variacions considerables. Per a obtenir un pressupost precís i detallat, et recomanaria consultar a contractistes o empreses especialitzades en la instal·lació de sistemes SATEen la teva àrea. Ells podran avaluar el teu projecte específic i proporcionar-te un pressupost personalitzat.

Et resolem els dubtes més freqüents

Si t'ha quedat algun dubte per ressoldre, estarem encantats de parlar amb tu,  ens pots enviar un whatsapp, o en pots enviar un email a través del nostre formulari.